Közélet

A Fico elleni merénylet Magyar Péter támogatói körében is felerősítette a szélsőséges gondolatokat

Magyar Péter támogatói közül többek is azzal viccelődtek, hogy Orbán Viktort is szívesen látnák hasonló körülmények között.

A Robert Fico elleni szerdai merénylet kapcsán hazánkban is felerősödtek azok a hangok, amelyek támogatnának egy hasonló megmozdulást. Láng Balázs, Magyar Péter támogatója egy zárt Facebook-csoportban, a Talpra Külföldön Élő Magyarok!-ban humorizált azzal, hogy a hírek hallatán nehogy azt gondolja bárki is, hogy Orbán Viktor miniszterelnökről van szó – írta a Magyar Nemzet.

Magyar Péter
A Fico elleni merénylet Magyar Pétert támogatói körében is felerősítette a szélsőséges gondolatokat / Fotó: AFP

Láng Balázs régóta támogatója a magyar baloldali pártoknak: 2007-ben a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatója volt, 2017–2018 között másfél éven keresztül a Hír TV szerkesztője volt, ahol együtt dolgozott Magyar Péter testvérével, Magyar Mártonnal. Láng Balázs a következő kommenttel kezdte meg a viccelődést egy esetleges Orbán Viktor elleni merényletről:

Mindenki tegye a kezét a szívére: mi az első gondolatotok? Nem, ó nem, hessentsétek el!

Ezt a bejegyzést később a következőre módosította: „Fico állítólag élet és halál között van. Ez mondjuk rémes”, viszont hozzátette, hogy „úgy látszik a szlovákoknál hamarabb elszakad a cérna”. Bejegyzésére több csoporttag is reagált, amelyek között akadtak támogatójellegűek, 

valamint olyanok is, akik úgy fogalmaztak, hogy a magyar miniszterelnököt is látnák hasonló helyzetben, volt, aki már pezsgőt is bontott volna.

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója nemrég rácáfolt Magyar Péter azon állítására, miszerint Orbán Viktor helikopterrel közlekedik. Azonban mint arra a kommunikációs igazgató egy Orbán Viktor miniszterelnököt egy autó mellett ábrázoló fotóval felhívja a figyelmet, aminek négy kereke van, azt autónak hívják.

 

Magyar Péter Orbán Viktor merénylet támogató Robert Fico
Kapcsolódó cikkek