Elon Musk bezárta a Tesla Supercharger üzletágát irányító részleget, elbocsátott két vezetőt és több száz alkalmazottat, mivel az elektromos autógyártó folytatja szerkezetátalakítását az elektromos járművek piacának erőteljes visszaesése közepette – írja a Financial Times.

South African businessman Elon Musk arrives at the Tenth Breakthrough Prize Ceremony at the Academy Museum of Motion Pictures in Los Angeles, California, on April 13, 2024. (Photo by ETIENNE LAURENT / AFP)
Fotó: AFP

Musk elmondta az alkalmazottaknak, hogy a Supercharger részleg vezetője, Rebecca Tinucci és Daniel Ho, az új termékekért felelős vezetője teljes csapatukkal távozik. Az alkalmazottaknak küldött feljegyzés szerint körülbelül 500 ember volt a Supercharger részleg tagja.
A Tesla Supercharger részlege a világ legnagyobb töltőhálózatai közé tartozik, ez volt az egyik oka annak, hogy a vállalat ilyen hosszú ideig ilyen nagy előnyt élvezett a rivális autógyártókkal szemben. Míg a felső terhelésű műveletek folytatódnak, a lépés kérdéseket vet fel a felső terhelésű tevékenység jövőjét illetően.

A legutóbbi elbocsátások a cégnél azután történtek, hogy Musk a múlt hónapban bejelentette, az autógyártó a teljes munkaerő „több mint 10%-át”, vagyis több mint 14 000 állást leállít.