Egy 14 éves fiú meghalt, miután több embert – köztük két rendőrt – megkéseltek egy autóval és karddal elkövetett támadásban London északkeleti részén – írta a Telegraph.

london
A londoni rendőrség szerint az indíték egyelőre még nem ismert / Fotó: AFP

A londoni Hainault állomásnál elkövetett támadásban öt ember, köztük két rendőr is megsebesült, amikor egy férfi egy közúti balesetet követően kardot rántott. Az egyik áldozat, egy 14 éves fiú a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A 36 éves, kardforgató támadót letartóztattak, miután a rendőrök 22 perccel azután, hogy a helyszínre hívták őket, sokkolót alkalmaztak.

Rendőrség szóvivője az esetet követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyanúsítottat kórházban kezelik sérülésekkel, amelyeket akkor szenvedett, amikor a jármű, amelyben ült, falnak hajtott. Állapota miatt pedig még nem hallgatták ki.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Stuart Bell főfelügyelő elmondta, hogy a fiú családját a szakavatott rendőrök támogatják ebben a „felfoghatatlanul nehéz időszakban”.

Késes gyilkosság gyanúsítottjait tartóztatták le Londonban

Két férfit és két nőt fogtak el, miután karácsony második napjának hajnalán megszúrtak egy 49 éves férfit Kelet-Londonban, aki sérüléseibe belehalt.