Letartóztattak egy férfit, aki sörétes puskával lőtt kerékpárosokra egy marylandi jótékonysági kerékpáros körverseny során, mely az éhínség megszüntetéséért szerveződött. A Calvert megyében történt lövöldözés gyanúsítottja először megpróbálta kisteherautójával elütni a bicikliseket, majd ezután félrehúzódott, kiszállt és elővett egy vadászpuskát, amivel három lövést adott le két kerékpáros felé.

Loading,And,Reloading,After,Ejecting,Shotgun,Shells,At,A,Clay, lőtt, idős, férfi
Biciklisekre lőtt Marylandben egy idős férfi / Fotó: Shutterstock

A Calvert megyei seriff hivatala David Earl Bustin néven azonosította a lövöldözőt. A 66 éves Bustin ellenállás nélkül megadta magát a kiérkező rendfenntartóknak, akik a házkutatás során a három lefoglalt, használt sörétes lövedék mellett egy Winchester Model 1300-as puskát is lefoglaltak – írja a Calvert Megyei Sheriff Hivatal.

Bustint kétrendbeli elsőfokú testi sértéssel és kétrendbeli meggondolatlan veszélyeztetéssel vádolják.

A kerékpárosok egy olyan körtúrán vettek rész, amely négy különböző távot lehetett választani, 26 és 101 kilométer között. Az egyelőre nem derült ki, hogy Bustin miért próbálta elütni, majd lelőni a bicikliseket.

Kansas Cityben a februári Super Bowl utáni lövöldözésben egy halálos áldozat mellett több mint 20 ember megsebesült. Ross Grundyson, a nagyváros tűzoltóságának parancsnoka elmondta, hogy a sebesültek között 8 gyermek volt. A városban felvonuló ünneplő tömeg közvetlen közelében a főpályaudvar közelében tört ki a lövöldözés.