Cégvilág

Kisiklott egy olasz személyszállító vonat

Kisiklott egy személyszállító vonat csütörtök reggel az észak-olaszországi Milánó közelében, a balesetnek legalább három halálos áldozata van, 13-an súlyosan megsérültek, a hatóságok befejezték a mentést – közölték hivatalosan.

A Trenitalia észak-olaszországi vasúti társaság szerelvénye Cremona városából Milánó központjába tartott, tele a reggel munkába siető utasokkal, amikor a Pioltello és Segrate közötti szakaszon a baleset bekövetkezett. Szemtanúk szerint a hat kocsiból álló szerelvény mozdonya és az első kocsi áthaladt egy váltón, és a szerelvény két utolsó kocsija is a sínen maradt. A közbülső kocsik azonban leugrottak a sínekről, s ez utóbbi kocsikban szorult benn számos utas. Az érintett vasútvonalon leállt a forgalom megbénítva a reggeli közlekedést.

Milánó, 2018. január 25.
Mentõalakulatok tagjai az észak-olaszországi Milánó közelében történt vonatbaleset helyszínén 2018. január 25-én. Legkevesebb két ember életét vesztette és több tucatnyian megsérültek, miután kisiklott egy személyszállító vonat.
Forrás: (MTI/EPA/Flavio Lo Scalzo)

A milánói rendőrparancsnok elmondta, hogy kihallgatják a vonatvezetőt. Az első vizsgálatok azt mutatják, eltörött a sín vagy a váltó hibásodott meg.

A vasúti társaság szóvivője azt mondta, hogy a szerelvény normális sebességgel haladt az állomás felé.

kisiklás vonat baleset
Kapcsolódó cikkek