Több mint kétszeresére, 457 millió euróra (483,3 millió dollárra) növelte nyereségét a Philips, míg az összehasonlítható árbevétel 11 százalékkal, 4,5 milliárd euróra gyarapodott. A kedvező folyamatok okát egyértelműen meg lehet határozni: a piacon nőtt a kereslet az orvosi szkennerek, a betegfigyelő berendezések és a személyes egészségügyi eszközök iránt – írja a cnbc.com.

Amsterdam,,The,Netherland,-,March,21,,2022:,Amsterdam,Breitner,Centre
A Philips korábbi kilátásai közepes egy számjegyű értékesítési növekedést irányoztak elő, magas egy számjegyű haszonkulcs mellett.
Fotó: Shutterstock

Az új megrendelések ezzel párhuzamosan azonban 9 százalékkal csökkentek a tavalyi évhez képest, mivel a kínai kereslet tovább hűlt a világjárvány előtti fellendülés miatt, és változatlanul fennálltak az ellátási lánc problémái.

Roy Jakobs vezérigazgató a múlt héten a Reutersnek adott interjújában elmondta: „A Philips célja, hogy több terméket gyártson helyben Kínának, és csipeket vásároljon több beszállítótól a növekvő kereskedelmi feszültségek kezelésére.”

A megrendelések csökkenése ellenére a cég első embere 2023-hoz képest 6-7 százalékos árbevétel-növekedést vár 10-11 százalékos haszonkulcs mellett (korrigált EBITDA). 

A Philips korábbi kilátásai közepes egy számjegyű értékesítési növekedést irányoztak elő, magas egy számjegyű haszonkulcs mellett.

A vállalat által összeállított elemzői konszenzus azt jósolta, hogy a július–szeptemberi korrigált kamat, és amortizáció előtti eredmény 389 millió euróra emelkedik az egy évvel korábbi 209 millió euróról, 8 százalékos árbevétel-növekedés mellett.