Bár az utolsó keresztapának nevezett Mattia Messina Denarót a hatóságok tavaly, 30 éves körözés után elkapták és el is ítélték, sőt a Cosa Nostra volt főnöke azóta meg is halt, a nyomozás folytatódik.

Italy, Palermo: Carabinieri arrest mafia boss Matteo Messina Denaro arrested after 30 years on the run, maffiafőnök
A maffiafőnök elfogása, tavaly januárban / Fotó: Northfoto

 

Nőknek csapta a szelet a maffiafőnök a közösségi oldalakon

Most derült ki, hogy a volt maffiafőnök az ellene zajló hajtóvadászat ellenére is jelen volt a közösségi médiában, arra használta, hogy álnéven nőknek udvaroljon. 

Denaro alteregója a Francesco Averna nevet viselte, és a sztori szerint a milánói Bocconi egyetemen diplomázott, egyedülálló orvos volt.

A tavaly januárban egy palermói onkológiai klinika kapujában letartóztatott maffiafőnök letartóztatásáig privát üzeneteket írt nőknek, akik közül néhánnyal személyesen is találkozott. A közösségi médiát azonban nem vitte túlzásba, a legnagyobb portálon mindössze négy követője volt, négy nő, akik azon a szicíliai településen – Campobello di Mazara – éltek, ahol ő is bujkált.

Egy másik profilon hatvanhárom követője volt, és több mint négyszáz másikat követett. Fényképet nem közölt magáról: egy kiskutya fotójával rögzítette magát. A közösségi oldalakon üzent a húgának, Anna Patriziának is, aki egy római császárnő után a Lucilla nevét használta.

A titokzatos tetoválás

A nyomozás arra is fényt derített, hogy miért tetoválták Denaro bal karjára az 1981. október 8. dátumot római számokkal. Letartóztatása után azt mondta az őt a börtönben meglátogató testvéreinek, hogy számára egy fontos dátumról van szó.

Akkoriban Denaro tizenkilenc éves volt, a don Ciccio Messina Denaro vezette család fiatal tagja. 

A nevezetes napon pedig maffialeszámolás történt Palermo városában, amelyben négy gyilkosságot is elkövettek.

A hatóságok mostani feltételezése szerint Mattia Messina Denarónak azon a napon volt a beavatása, és először ölt embert. Így vált a Cosa Nostra tagjává, és letartóztatásáig több száz ember életét oltotta ki személyesen vagy parancsba adva.