BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics nem érti, miért csinálja ezt az Európai Bizottság

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter közlése szerint "nem értik", miért ragaszkodik annyira az Európai Bizottság ahhoz, hogy végigvigye a kötelezettségszegési eljárásokat a bírák nyugdíjazása és az adatvédelmi ombudsman ügyében, hiszen az ezekkel kapcsolatos kételyek jelentős részét már sikerült eloszlatniuk.

A tárcavezető az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tevékenységét értékelve azt mondta, ezekben az ügyekben az Európai Bíróság hoz majd döntést, de ez nem szokatlan, hiszen az EU egy olyan nemzetközi együttműködés, ahol folyamatos a vita, és a konfliktusokat békésen és intézményesítve oldják meg.

Beszámolójában kitért arra is, hogy kedden levelet írt az ír igazságügy-miniszternek a Tobin-ügyről, és ebben kifejtette sajnálatát, amiért egy "mindenki által elismert bűncselekmény" megtorlás nélkül marad.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.