Közélet

Üzent a Hezbollah: Izrael fizetni fog a civilek megöléséért

A Hezbollah üzent az izraeli hadseregnek, hogy meg fognak fizetni azért, amiért több civilt, köztük gyermekeket is megöltek. A hadsereg nem kommentálta a történteket, de bejelentette egy Hezbollah-parancsnok halálát, melyet a terrorszervezet tagadott.

A Hezbollah csütörtökön kijelentette, hogy Izrael „megfizeti az árát” tíz libanoni civil, köztük öt gyermek meggyilkolásáért. Az izraeli hadsereg (IDF) közölte, hogy megölték a Hezbollah Radwan elit egységének egyik parancsnokát Nabatiehben, anélkül, hogy említést tettek volna a civilek haláláról. A Hezbollah említést tett három tagjának megöléséről, de egy parancsnok haláláról sem számoltak be.

Fotó: AFP

„Az ellenség meg fogja fizetni ezeknek a bűncselekményeknek az árát” – mondta Hassan Fadlallah, a Hezbollah politikusa a Reutersnek, aki szerint a Hezbollahnak minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje a népét. Avi Hyman, az izraeli kormány szóvivője azt mondta: 

Izrael üzenete a Hezbollahnak mindig is az volt és az is lesz, hogy ne tegyék próbára a türelmünket. Ahogy Gallant védelmi miniszter mondta a háború elején, ugyanazt fogjuk tenni Libanonban, mint amit tettünk a Hamásszal Gázában.

Izrael már célzottan támadja a Hamász tagjait, kisebb csoportokat támadnak meg a hatékonyság érdekében. Az elmúlt nap folyamán az IDF több célzott rajtaütést hajtott végre Hamász-tagokon Gáza városában és az övezet északi részén található külső területeken, melyeket a 215. tüzérezred irányított és hajtott végre.

 

izraeli háború Izrael Hezbollah Libanon
Kapcsolódó cikkek