Olyan fájdalmai voltak, hogy az utolsó kormányinfón már beinjekciózva válaszolt a jellemzően Magyar Péterrel kapcsolatos kérdésekre

– a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek adott interjút először februári műtétét követően. 

GULYÁS GergelyBudapest, 2024. február 16.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 16-án.
MTI/Bruzák NoémiBudapest, 2024. február 16.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 16-án.MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a Miniszterelnökséget vezető minisztert meg kellett műteni, ekkor már azt is tudni lehetett, hogy a beavatkozás sikeres volt. Gulyás Gergelyt a rehabilitációja alatt a parlamentben és a kormányüléseken Panyi Miklós államtitkár, a helyettese pótolta.

„Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten estem át, amely az előző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt. 

A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni” – mondta a miniszter. Arra a kérdésre, hogy milyen állapotban van, azt mondta, hogy „Ha a két hónappal ezelőtti állapotomhoz viszonyítok, akkor rosszul, ha a műtét utáni helyzethez és időbeli várakozásokhoz, akkor remekül. 

Minden fájdalmam megszűnt, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de tudok járni. Minden jel és orvosi előrejelzés szerint semmilyen maradandó hatása nem lesz a beavatkozásnak”

– fejtette ki.

Azt is elmondta, hogy ezen a héten már a rehabilitáció mellett a korábbi rend szerint igyekszik dolgozni, húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken is részt vesz majd és a kormányinfók is folytatódnak. Arra a felvetésre, hogy valójában a Magyar Péter által keltett botrány miatt kerüli a nyilvánosságot, azt mondta, hogy „a rosszindulat is része a közéletnek, de legalább betegség esetén érdemes lenne félretenni, főleg, ha a vádak ellentmondanak a tényeknek”.