Alekszandr Bortnyikov, az FSZB vezetője 11 ember őrizetbe vételéről számolt be Vlagyimir Putyinnak, köztük mind a négy terrorista, akik közvetlenül részt vettek a Crocus bevásárlóközpontban történt terrortámadásban – jelentette a Kreml.

Az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) újabb fejleményként közölte, hogy őrizetbe vett 11 gyanúsítottat, köztük négyet, akikről azt állítja, hogy közvetlenül érintettek a tegnap esti támadásban – jelentette az orosz állami média.

A RIA és a TASZSZ egyaránt idézi az FSZB-t, amely szerint az FSZB vezetője közvetlenül Vlagyimir Putyinnak jelentette a hírt, aki a támadást követően még nem szólt az orosz néphez.

„Az FSZB igazgatója beszámolt Putyinnak 11 ember, köztük négy terrorista őrizetbe vételéről, akik részt vettek a Crocus City Hallban elkövetett terrortámadásban – jelentette a Kreml sajtószolgálata” – írja a TASZSZ.

A RIA egy későbbi közleményében hozzátette, hogy az FSZB azon dolgozik, hogy megállapítsa a támadásban részt vevők „bűntársi bázisát”.

Arról nem közöltek részleteket, hogy kik a gyanúsítottak, honnan származhatnak, és hogyan tartóztatták le őket.

„Az orosz hírszerző szolgálat egyik forrása megerősítette az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács hivatalos képviselőjének közleményét a terrortámadással kapcsolatos információk orosz félnek való átadásáról” – közölte a TASZSZ.

A RIA szerint „a moszkvai terrortámadás előkészítéséről szóló amerikai információk általános jellegűek voltak, konkrétumok nélkül”.