Rossz hónap ez a TikTok számára, ugyanis Ursula von der Leyen meglebegtette, hogy az Európai Unióban sincs kizárva az alkalmazás betiltása. Az Európai Bizottság (EB) elnöke hozzátette, hogy a bizottság volt a legelső intézmény a világon, amely betiltotta a TikTokot vállalati telefonjain.

Hand,Holding,Phone,With,The,Tiktok,Logo,In,Front,Of
Az EU-ban is tiltás lehet Tiktok sorsa / Fotó: Eliseu Geisler

Az EB elnöke azt mondta, hogy 

tisztában vannak a TikTok veszélyeivel.

Bár Von der Leyen nem EB-elnökként, hanem a jobbközép Európai Néppárt vezető jelöltjeként mondta mindezt, kijelentése nemcsak személyes véleménye, hanem a bizottság véleménye is, úgyhogy ez rossz jel lehet az alkalmazást fejlesztő ByteDance számára – írja a Politico. Az EB a közelmúltban vizsgálatot indított a TikTok ellen, pontosabban egyik funkciója ellen, amely támogatta, hogy jutalmazza a felhasználókat a TikTok Lite alkalmazással való interakcióért.

A TikTok múlt héten úgy döntött, hogy felfüggeszti a funkciót.

A hírek szerint maga Von der Leyen kerüli a TikTokot, miközben a második elnöki ciklusáért kampányol.

Az amerikai képviselőház múlt szombaton, majd a szenátus szerdán tükörsimán megszavazta a kínai hátterű TikTok videómegosztó platform amerikai tevékenységének korlátozásáról szóló törvényt, amelyet Joe Biden elnök azonnal alá is írt, ezzel a jogszabály törvényerőre emelkedett.