Módosultak a közoktatásban a mindennapos testnevelés alóli felmentés szabályai: a jövőben kizárólag a versenyengedéllyel rendelkező tanulók kaphatnak felmentést heti két óra alól, ha a testnevelési óra a nulladik, az első, az utolsó vagy utolsó kettő tanítási órára esik.

nl0313zankatornaora1120230313 Zánka

Bozzay Pál Általános Iskolában Ligetvári Patrik (kézilabdázó) és Vacsi Eszter (röplabdázó)  személyében válogatott sportolók tartanak tornaórát a gyerekeknek. 

Fotó: Nagy Lajos NL
Veszprém Megyei Napló
törvénymódosítás
Törvénymódosítás: sokkal nehezebb lesz felmentést kapni a testnevelés órák alól / Fotó: Nagy Lajos

Átalakul az orvosi igazolások rendje: az óvodai, iskolai vagy kollégiumi foglalkozásról való hiányzásról szóló igazolást a jövőben az elektronikus egészségügyi szolgáltató téren keresztül is továbbítani lehet.

A képviselők 134 igen, 42 nem és 7 tartózkodó szavazattal elfogadták a belügyi ágazati feladatellátást támogató törvények módosítását, amelyek idegenrendészeti, egészségügyi, közoktatási szabályok pontosítását, valamint deregulációs és jogharmonizációs célú módosításokat is tartalmaznak.

Digitális szülőket kell képezni – így meg lehet védeni a gyerekeket az interneten is

Az egyre gyorsabban fejlődő és változó technológiai környezetben átalakul a hirdetési piac, a fogyasztói szokások és a valóságérzékelés is, ezért van szükség a szabályokra Börcs Janka, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság főigazgatója szerint. Mindezek nyomán jött létre a Net Coach-program is, mert digitális szülőket kell képezni, hogy a gyermekeket meg tudják védeni az interneten is.