Közélet

Együttműködési megállapodást kötött az MTVA és a China Media Group

Az MTVA és a CMG 2023 óta működik együtt.

Együttműködési megállapodást írt alá az MTVA és a China Media Group. A Hirado.hu beszámolója szerint közösen indította el Sen Haj-Hsziung, a China Media Group elnöke és Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója annak a műsornak a magyarországi premierjét, amelyből 

a nézők megismerhetik a kínai elnök, Hszi Csin-ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit.

 

Fotó: AFP

„Kína fellendülése más országoknak is a fejlődés lehetőségét nyújtja. Magyarország Kína jó barátja és régi partnere Európában. Az egyik első ország, amely elismerte és diplomáciai kapcsolatokat létesített Új-Kínával. Az első európai ország, amely aláírta az Egy övezet, egy út kezdeményezéshez kapcsolódó együttműködési dokumentumot” – tette hozzá Sen Haj-Hsziung, a kínai médiacsoport elnöke.

Az MTVA és a CMG 2023 óta működik együtt. Tavaly a magyar médiavállalat fogadta a CMG küldöttségét, április közepén pedig a kínai testvérvállalat viszonozta a vendéglátást.

A Világgazdaság is megírta, hogy szerda este leszállt Budapesten Hszi Csin-ping kínai elnök repülőgépe, a kínai államfőt és feleségét Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó fogadta. 

Orbán Viktor és Hszi Csin-ping közösen tartottak sajtótájékoztatót csütörtök este. Hszi Csin-ping arról beszélt, hogy nagy örömmel tölti el az állami szintű látogatás Magyarországon. „Barátságos és gyümölcsöző tárgyalásokat folytattam Orbán Viktorral, konszenzust értünk el” – mondta a kínai elnök. Egyetértettek abban, hogy Kína és Magyarország bízik egymásban és segíti egymást. Mindezt tovább fejlesztik, ennek érdekében pedig átfogó stratégiai partnerséget hirdettek meg.

 

 

MTVA China Media Group Hszi-Csin Ping
Kapcsolódó cikkek