Közélet

Felszállás közben lezuhant egy újabb Boeing

A kifutópályán szenvedett balesetet a Dakarból Bamakóba induló repülőgép. A Boeing rossz szériában van az elmúlt hetekben.

Felszállás közben súlyos balesetet szenvedett egy Boeing–737-300-as repülőgép Szenegálban, 11 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan. Az Air Senegal menetrend szerinti járata Mali fővárosába, Bamakóba tartott, amikor csütörtökön a kora reggeli órákban letért a kifutópályáról – írta a dakari Blaise Diagne repülőtér közleménye alapján a BBC.

Jet,Airplane,Is,Taxiing,Prior,To,Departure
Boeing
Az idén már nem az első alkalommal történt baleset Boeing géppel / Fotó: Shutterstock

A balesetben a pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett, a gépen tartózkodó 78 utas többsége sértetlenül megúszta az incidenst. A repülőteret lezárták, a légi kikötő mentőszolgálatát mozgósították az utasok evakuálására. Az eset okainak megállapítására vizsgálatot indítottak.

A Boeing nem kommentálta az incidenst, ahogy az a Transair magánvállalat sem, amelytől az Air Senegal bérelte a gépet.

Habár a baleset okait még nem tisztázták, a Boeingre mostanában kifejezetten rájár a rúd. A hét első felében kényszerleszállást hajtott végre egy teherszállító repülőgép az isztambuli repülőtéren szerdán, miután az első futóműve meghibásodott. Januárban pedig az az eset borzolta a kedélyeket, amikor Alaska Airlines egyik Boeing 737 Max repülőgépéből nem sokkal a felszállás után kirepült egy nem használt ajtó.

Elhalasztották a Boeing űrhajójának első, emberes küldetését

Az utolsó pillanatban döntöttek a kilövés elhalasztása mellett. A tervek szerint pénteken újra megpróbálják. Ez azt jelenti, hogy az űrhajó sem hozott sikert a szenvedő Boeing számára.

 

 

Szenegál Boeing 737-300 Mali Boeing
Kapcsolódó cikkek