Közélet

Féreg volt Robert F. Kennedy Jr. agyában, de már elmúlt

Erről maga az elnökjelölt beszélt több mint tíz évvel ezelőtti válópere során. Az, hogy ismét előkerült a téma, alighanem annak köszönhető, hogy Kennedy támogatottsága elég nagy a közvélemény-kutatások szerint.

Megerősítette a The New York Times értesülését Robert F. Kennedy Jr. független amerikai elnökjelölt, mely szerint a fejében egy parazita élt, ám hozzátették, hogy több mint egy évtizedes esetről van szó, azóta teljesen felépült.

OAKLAND, CA - MARCH 26: Independent US presidential candidate Robert F. Kennedy, Jr. tapped California attorney Nicole Shanahan as his running mate for vice president during an event in Oakland, California, United States on March 26, 2024. Tayfun Coskun / Anadolu (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó:  AFP

A kampány szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy Kennedy környezetvédelmi ügyvédként sokat utazott Afrikában, Dél-Amerikában és Ázsiában, és ezen helyek egyikén fertőzte meg egy parazita, ám a probléma több mint tíz éve megoldódott.

A The New York Times az elnökjelölt 12 évvel ezelőtti, második felesége elleni válóperének irataira hivatkozva írta, hogy a politikus szerint az orvosa az mondta neki, hogy 

egy rendellenességet az agyáról készült felvételeken egy féreg okozhatott, mely oda bejutva megette annak egy részét, majd meghalt.

Kennedy a válóperében amellett érvelt, hogy kognitív problémái miatt keresőképessége csökkent. Mary Richardson Kennedy a válóper során – melynek tétje az volt, hogy kinél maradjon a pár négy gyereke – öngyilkos lett.

A Joe Biden és Donald Trump ellen induló Kennedy a Real Clear Politics több közvélemény-kutatás átlagát vizsgáló adatai szerint akár a szavazatok több mint 10 százalékát is megszerezheti a novemberi elnökválasztáson.

 

Robert F Kennedy Jr politikus parazita
Kapcsolódó cikkek