Közélet

Lemondott az ÖPOSZ elnöke

Távozik posztjáról a pénztárszövetség elnöke. Nagy Csaba 2020-tól töltötte be a pozíciót.

Május 14-i hatállyal lemondott az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségében (ÖPOSZ) viselt elnöki tisztségéről Nagy Csaba, aki 2020-as megválasztása óta töltötte be ezt a pozíciót. A döntésre azután került sor, hogy az őt delegáló OTP Nyugdíjpénztárnál február végén megszűnt a szakember vezetői megbízatása.

LUS_7491
Nagy Csaba utódjáról a szövetség május 14-én tartandó közgyűlésén születik majd döntés / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Nagy Csaba 1997-es megalakulása óta vezette az OTP Magánnyugdíjpénztárat, 2011-től pedig az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárat, amely Magyarország piacvezető intézményévé vált mind taglétszámban, mind tagi vagyonban. 1999–2010 között alapítója és elnöke volt a Magyar Nyugdíjpénztárak és Egészségpénztárak Egyesületének, a Stabilitás Pénztárszövetségnek, 2007-től pedig az európai nyugdíjpénztári szövetség, a PensionsEurope Közép-Kelet Európai Fórumának lett az elnöke. 

„Csaba elnöksége alatt a Pénztárszövetség és tagsága sikerrel kezelte az elmúlt időszak gazdasági és tőkepiaci nehézségeit. Az ÖPOSZ hatékonyan kommunikált mind a meglévő, mind a leendő pénztártagok felé, több olyan, komplex javaslatot is kidolgozott a minisztériumok és a szabályozó szervezetek irányába, amely az öngondoskodást segítő jogszabályi környezet megújítását célozta, továbbá összefogta és hatékonyan képviselte a szektort, így adva maradandó értéket a teljes öngondoskodási piacnak. A nehéz és rázós évek után az ÖPOSZ és a pénztári szektor mára megerősödve néz az új kihívások elé” – fogalmazott Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára. Nagy Csaba utódjáról a szövetség május 14-én tartandó közgyűlésén születik majd döntés.

 

ÖPOSZ nagy csaba Önkéntes Pénztárak Országos Szövetség
Kapcsolódó cikkek