BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görögországban aggódnak Angela Merkel választási győzelme miatt

Görögországban aggodalommal fogadták, hogy Angela Merkel német kancellár győzelmet aratott a Németországban vasárnap tartott parlamenti választásokon.

A TaNea nevű balközép lap első oldalán egy trónon ülő Merkelről jelent meg fotó, amelynek a cime ez volt: "A takarékosság királynőjének diadala". Merkelt tartják ugyanis annak a személynek, aki a Görögországra rákényszeritett takarékossági intézkedések mögött húzódik meg. A pénzpiacok reagálása azonban eddig visszafogott volt, mert a befektetők előbb meg akarják várni, hogy milyen koalició alakul Németországban.

A görögök a takarékossági intézkedéseket hibáztatják azért, hogy az országban csaknem 28 százalékos munkanélküliség alakult ki. Több görög ugyanakkor abban reménykedik, hogy Merkel meghivja a koalicióba a szociáldemokrata Peer Steinbrücköt. Ő ugyanis birálta a takarékosságot és a növekedést célzó intézkedéseket sürgetett az adósság sújtotta görög gazdaság megsegítésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.