Összesen 223 kilogramm kokaint találtak német üzleteknek kiszállított banánosdobozokban Berlin és Brandenburg tartományban – közölte pénteken Christian Lanninger, a berlin-brandenburgi vám- és pénzügyőrség szóvivője. A Markische Allgemeine Zeitungnak adott interjújában az illetékes elmondta, hogy a kábítószer feketepiaci ára grammonként 50-80 euró lehet, a lefoglalt mennyiség értéke 10-15 millió euró, vagy még ennél is több, ha a drogot egyéb anyagokkal vegyítik.

Ede, 2024. március 30.
Rendőrök és tűzoltók a kelet-hollandiai Ede városában, miután több embert is túszul ejtettek 2024. március 30-án. A holland rendőrség tájékoztatása szerint nincs jele terrorista indítéknak. Az eset környezetében 150 lakást evakuáltak.
MTI/EPA/ANP/Persbureau Heitink
A nem mindennapi kokainszállítmány csütörtök este tűnt fel a hatóságoknak / Fotó: Persbureau Heitink / MTI / EPA

A kokainra csütörtökön lettek figyelmesek hét berlini és négy brandenburgi üzletben az oda kiszállított banánoskartonokban, a gyümölcsök közé rejtve. 

A kábítószert még pénteken megsemmisítették a hatóságok.
Egyelőre nem világos, hogy mely országból származnak a megtalált csomagok. A kokain rendszerint Dél-Amerikából, Közép-Amerikát érintve, általában konténerekben jut el Antwerpen vagy Rotterdam kikötőin keresztül Európába.