Tovább fokozza régiós terjeszkedését az AutoWallis csoport, miután nemzetközi üzletfejlesztésért felelős alelnökévé nevezte ki Andrew Prestet, aki eddig a pesti autós vállalatának nagykereskedelmi üzletágvezetője volt. Korábbi pozícióját a vállalaton belülről érkező Bihari Pál foglalja el. 

Wallis_LUS_897020220921 Budapest 
A pesti tőzsde autós vállalata, az AutoWallis 
befektetői tájékoztató keretében ismertette  friss járműpiaci és stratégiai várakozásait.

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG20220921 Budapest A pesti tőzsde autós vállalata, az AutoWallis befektetői tájékoztató keretében ismertette  friss járműpiaci és stratégiai várakozásait.Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az átalakítás a társaság közleménye szerint hozzájárul ahhoz, hogy a régió 16 országában jelen levő AutoWallis a jövőben még hangsúlyosabban fókuszálhasson a nemzetközi terjeszkedésre, ami a növekedés fő iránya lehet a következő években is.

Andrew Prest jelentős szerepet játszott a vállalat fejlődésében és növekedésében, irányítása alatt a nagykereskedelmi terület árbevétele több mint hétszeresésre emelkedett 2019–2023 között, tavaly közel 35 ezer gépjárművet értékesítve. 

Az elmúlt években is több jelentős üzletfejlesztés is a szakemberhez kötődik, amelyek közül kiemelkedik az Opellel újabb öt évre meghosszabbított, a régió négy országát érintő nagykereskedelmi szerződés, a további négy régiós országra kiterjesztett SsangYong importőri jog, valamint a BYD magyarországi importtevékenységét támogató stratégiai partnerség kialakítása. 

Az utóbbi napokban nem ez az első jelentősebb változás a társaság vezetésében. Az AutoWallis múlt pénteki éves rendes közgyűlésén is a vezetőség átalakításáról határoztak a részvényesek, akik Müllner Zsolt elnök, valamint Ormosy Gábor vezérigazgató mellé beválasztották az igazgatótanácsba Vaczlavik Ferenc gazdasági igazgatót, Veres Tibort, az AutoWallis fő tulajdonosának, a Wallis csoportnak az elnökét, a Wallis csoport képviseletében Mező Gyula vezérigazgatót, Buday Bence vezérigazgató-helyettest, valamint Karvalits Ferenc stratégiai vezérigazgató-helyettest.