A Bayern München a Manchester City védőjének, Kyle Walkernek a nyári átigazolását tervezi, miután a tavalyi szezon végén nem sikerült Bajorországba csábítania az angolt – írta a Daily Star.

Kyle Walker

Manchester City
A Manchester City csak nagyobb összeg ellenében engedné el egyik legfontosabb játékosát / Fotó: AFP

Kevin De Bruyne sérülése miatt a szezon elején a brit jobbhátvéd volt a csapatkapitány, aki már 33 éves, sokak szerint már túl van karrierje fénypontján. Walker azonban kiváló formában játszik idén, amivel újra felkeltette a Bayern érdeklődését.

A City tisztában van vele, és már készül arra, hogy a Bundesliga-csapat, amely jövő héten a Real Madriddal találkozik a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján (az első mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult), újra megpróbál lecsapni a jobb oldali védőre, amikor kinyílik a nyári transzferablak.

A Manchester Citynek is van kiszemeltje 

Talán nem véletlen, hogy a City a közelmúltban a Bayern sztárja, Jamal Musiala esetleges leigazolásáról érdeklődött. Az angol bajnok nagy tisztelője a 80 millió fontra értékelt, fiatal német játékmesternek, így még egy esetleges csereüzletben is benne lehet a két csapat.

A játékos élete nem mentes a botrányoktól

A 82-szeres angol válogatott Walker többek között a Northamptonban, az Aston Villában, a QPR-ben és a Sheffield Unitedben is megfordult, de a Tottenhamben vált igazán ismert játékossá. A Manchester Cityvel pedig gyakorlatilag mindent megnyert, amit csak lehet. 

A siker hozta magával a botrányokat is: a koronavírus-járvány alatt, egy nappal azután, hogy kiírta, mindenki maradjon otthon, prostituáltakat hívott az otthonába. Az esetet követően az angol válogatott játékos bocsánatot kért: „Profi labdarúgóként, példaképként nagyobb felelősséget kell vállalnom.”

Elnézést szeretnék kérni a családomtól, a barátaimtól, a klubomtól és a szurkolóktól a döntésem miatt

– mondta Walker, aki ellen fegyelmi eljárást indított a Manchester City.

Párja, Annie Kilner ekkor elhagyta a focistát, ám nem sokkal később visszafogadta Walkert, majd 2021 novemberében össze is házasodtak, és együtt nevelték három közös gyermeküket, Romant, Riaant és Reigntet.

Tavaly azonban a játékos egy kocsmában részegen fogdosott idegen nőket, majd nemi szervét mutogatta a pincéreknek. Tettét ismét bocsánatkérés követte, de miután egy ismert influenszer bejelentette, hogy gyermeket vár a játékostól, felesége beadta a válókeresetet. Walker továbbra is küzd a magánéletében, de a pályán mutatott teljesítményét ez láthatóan nem befolyásolja. 

Kérdés, hogy a 82-szeres angol válogatott játékos marad-e legnagyobb sikerei helyszínén, vagy Bajorországba költözik a legsikeresebb német klubhoz.