BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

2000 embert tesz utcára a Volvo

Visszaesett a Volvo teherautógyár bevétele a harmadik negyedévben, de profitja nem változott. A svéd gyártó szerint a harmadik negyedévet a termékei megújítása jellemezte, ez kihatott a nyereségességre és megemelte a költségeket.

A harmadik negyedéves bevétel 64,88 milliárd svéd koronára csökkent az egy évvel korábbi 68,26 milliárd koronáról. A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett elemzők 67,69 milliárd koronás bevételre számítottak.

A gyár nyeresége 1,29 milliárd korona volt a harmadik negyedévben, alig maradt el a 2012 harmadik negyedévi 1,40 milliárd koronás nyereségtől. Az elemzők ennél az adatnál jelentősen jobb teljesítményt vártak, összesen 2,02 milliárd koronát jósoltak.

A svéd gyártó pénteki jelentése szerint 2014-ben az európai teherautó piac mérete nem fog jelentősen változni, továbbra is 230 ezer gépjárművet lehet majd értékesíteni. Észak-Amerikában 2013-ban 250 ezer gépjárművet fog kitenni a teljes piac és itt se lesz növekedés 2014-re. Kínában idén 710 ezer teherautós a piac, jövőre hétszázezres lesz.

A Volvo a harmadik negyedévben összesen 44 224 új megrendelést kapott, ez 7 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban. A vállalat azt is eldöntötte, hogy a korábban bejelentett vállalati karcsúsítás keretében 2000 alkalmazottat fognak elbocsátani, főleg a fehérgalléros dolgozók közül.

A pénteki tőzsdei kereskedés kezdete után a Volvo részvényei 6 százalékot gyengültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.