Magyar gazdaság

Családi pótlék, különadó - Beadja a derekát a kormány

A Fidesz frakcióvezetője szerint biztos, hogy lesz változtatás az eredeti elképzelésekhez képest a 98 százalékos különadónál. Nem változik a családi pótlék jelenlegi rendszere, a juttatás továbbra is alanyi jogon jár majd

Lázár János a Fidesz frakcióvezetője szerint biztos, hogy lesz változtatás az eredeti elképzelésekhez képest a 98 százalékos különadónál. Lázár János, miután több szakszervezeti vezetővel találkozott, azt mondta: a Fidesznek nem az a szándéka, hogy a közszolgálati jogviszonnyal rendelkező munkavállalókat büntesse az elvonásokkal, hanem azoktól a korábbi vezetőktől szeretnék visszaszerezni az állam pénzét, akik az idén több tíz- vagy százmillió forintos végkielégítéshez jutottak.

Lázár a szakszervezetek javaslatainak összefoglalása után hétfőre kezdeményezte az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács összehívását. Úgy vélte, hogy az Országgyűlés már hétfőn elfogadhatja a szakszervezeteknek is megfelelő javaslatot. Korábban a politikus 6 érdekképviselet vezetőivel találkozott; valamennyi megjelent a 98 százalékos különadó közalkalmazottakra vonatkozó szabályozásának módosítását kérte - közölte az Inforádió.

Hatmilliárd forintos agrár forgóeszköz hitelprogramot indít a Magyar Fejlesztési Bank - döntött a kormány. A vidékfejlesztési miniszter elmondta: a programban a mezőgazdasági termelők juthatnak vis maior hitelekhez; a keret szükség esetén növelhető. Fazekas Sándor hangsúlyozta: a hitelprogram éven túli lejáratú hitelek felvételét teszi lehetővé azon gazdálkodók számára, akiknek vis maior igazolásuk van vagy agrár kárenyhítési juttatásban részesülnek.

Nem változik a jelenlegi rendszere, a juttatás továbbra is alanyi jogon jár majd - közölte a kormányszóvivő. Nagy Anna a kabinet döntését ismertetve azt mondta: a kormány a javaslatok átgondolása után végül úgy határozott, hogy a családi pótlékot mégsem köti jövedelemhatárhoz.

különadó adóváltozások kormány Fidesz családi pótlék
Kapcsolódó cikkek