Kosz és patkányok lepték el a Déli pályaudvart. A vasúti csomóponton a Magyar Kétfarkú Kutyapárt készített felvételeket, amiken az látszik, hogy teljesen elhanyagolt állapotban van a főváros egyik legforgalmasabb pontja. A pályaudvar felújításának kérdése évek óta húzódik, a MÁV viszont most azt közölte, hogy uniós támogatásból rendezik a helyzetet.

Budapest,,Hungary,-,May,31,,2018:,Deli,Palyaudvar,(southern,Railway
Fotó: Shutterstock

Budapest egyik legfontosabb vasútállomásán a betonfelületek töredezettek, a bőröndöket szinte húzni is alig lehet. Több helyen a fű átütötte az aszfaltot, illetve patkányok is tanyát vertek a pályaudvaron. A csomópont belső részein hasonlóan kaotikus a helyzet. A várótermek egy része kordonokkal van elkerítve, máshol pedig kitámasztott OSB-lapok állnak – látható az RTL által készített felvételeken. 

A kormány már nyolc  évvel ezelőtt is arról beszélt, hogy esélyes a Déli pályaudvar lebontása a rossz körülmények miatt, de ez végül elmaradt. A bontás teljesen lekerült a napirendről, azóta a felújítás lett az elsődleges. Az RTL megkereste a MÁV-ot az ügyben, és azt a választ kapták, hogy

a Déli pályaudvart már nem akarják elbontani, helyette elkezdődött a komplex felújítási tervek elkészítése. A MÁV saját forrásból az utascsarnok korszerűsítését tudja vállalni, az azon kívüli területek felújítására és akadálymentesítésére pedig az Európai Uniótól vár támogatást a Magyarország.