Célegyenesbe fordult a magyar kormány által első alkalommal meghirdetett lakásbiztosítási kampány, amelynek keretében az ügyfelek térítésmentesen felülvizsgálhatják és újraköthetik szerződéseiket. Az eddig közel 270 ezer szerződést megmozgató, ezzel az előzetes becsléseket is felülmúló kampány keretében átlagosan minden tizedik magyar család lakásbiztosítása korszerűbbé vált. A rendkívüli időszak a húsvéti ünnep miatt április 2-án éjfélig tart – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

LUS_021720210623 Budapest 
Elkészült Budapest legszélesebb sétálóutcája.
Cordia International Zrt.  Futureal csoport 
Újabb állomásához érkezett a Corvin Sétány, Közép-Európa egyik legnagyobb, több mint egy évtizede elindított városrész-megújítási programjának központi eleme: szerkezetkész a Grand Corvin második ütemében épült utolsó lakóháza is. A beruházással 22 hektár terület újult meg. Összesen közel egymilliárd euró értékben 2700 új lakás, 100 ezer négyzetméter irodaterület és 50 ezer négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg. 
Sajtóbejárás 

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG20210623 Budapest Elkészült Budapest legszélesebb sétálóutcája.Cordia International Zrt.  Futureal csoport Újabb állomásához érkezett a Corvin Sétány, Közép-Európa egyik legnagyobb, több mint egy évtizede elindított városrész-megújítási programjának központi eleme: szerkezetkész a Grand Corvin második ütemében épült utolsó lakóháza is. A beruházással 22 hektár terület újult meg. Összesen közel egymilliárd euró értékben 2700 új lakás, 100 ezer négyzetméter irodaterület és 50 ezer négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg. Sajtóbejárás Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György

A tárca értékelése szerint a rendkívüli időszak eddigi eredményei mind a biztosítói piac élénkítését, mind a penetráció növelését tekintve felülmúlták az előzetes várakozásokat. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium céljainak megfelelően a biztosítók közti díj- és szolgáltatási verseny kiélezetté vált, a szereplők aktívak – a legtöbben kedvezményes ajánlatokkal is igyekeznek meggyőzni a fogyasztókat. Az általános szakmai vélekedés szerint a kampánnyal sikerült a háztartásokat is megmozgatni

fogalmaz a minisztérium, hozzátéve, hogy kampányidőszak során jelentős mértékben nőtt a lakásbiztosítási penetráció, a biztosítóváltás nélküli és a biztosítóváltással egybekötött szerződés átdolgozások pedig egyformán gyakoriak voltak. 

A teljesen új szerződéseknek, valamint a biztosítóváltás nélküli és a biztosítóváltással egybekötött átdolgozásoknak köszönhetően közel 15 ezer milliárd forintnyi ingatlanvagyon kapott korszerű védelmet.

A kampányidőszak rámutatott, hogy a különböző értékesítési csatornák egyformán fontosak a kellően megalapozott döntéshozatalhoz: online az ügyfelek utazás, sorban állás és időbeli kötöttségek nélkül tekinthetik meg az ajánlatokat, kedvezményeket, szerződési feltételeket, míg a személyes ügyintézés nagyobb teret ad a testre szabott szakmai tanácsadásra.

„Míg március első heteiben a fogyasztók érezhetően megfontoltan vizsgálták a lehetőségeket, a kampány hajrája már egyértelműen a cselekvésről szól. Az utolsó napokban ennek a tendenciának a további erősödésére számítunk, a becslések szerint a teljes aktivitás megközelítheti a 350 ezret is. A kampány tapasztalatainak, eredményeinek kiértékelésében, valamint további javaslatok megfogalmazásában kérjük a szakmai szövetségek közreműködését. Abban a tekintetben is optimisták vagyunk, hogy a kampány eléri a hosszú távú célját, miszerint minél többen foglalkozzanak a biztosításukkal rendszeresen, és tudatosan a szolgáltatási tartalmat, a fedezettséget vizsgálják a díjak mellett” – mondta el Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

A lakásbiztosítással rendelkezők a biztosítótársaságoknál, bankjuknál, a biztosításközvetítőknél, valamint az interneten elérhető kalkulátorok és ajánlatok segítségével tájékozódhatnak szerződéseik újrakötéséről. A lehetőség a lakáshitelekhez kapcsolódó, a társasházbiztosítások mellett megkötött, valamint a felmondás pillanatában nem díjrendezett lakásbiztosításokra is kiterjed. Utóbbi esetben az átszerződéshez az ügyfélnek a felmondási idő utolsó napjáig rendeznie kell a díjhátralékot. A szerződések – indoklási kötelezettség nélkül – írásban, legkésőbb április 2-án éjfélig beérkezett felmondó nyilatkozatban szüntethetők meg és köthetők újra. 

Lakásbiztosítási kampány: erős hajrá várható

A szerződéskötési határidő közeledtével vélhetően még inkább felerősödik az érdeklődés a lakásbiztosítási kampány iránt a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. várakozásai szerint. A társaság úgy tapasztalja, hogy a személyes tanácsadás szerepe is fontos a kampányban, miközben a kiegészítő biztosítási elemek iránt is növekszik az érdeklődés.