BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az új technológiák az üzleti modellt is formálják

Gyökeres változásokat hoz a gyors technológiai fejlődés a következő tíz évben az üzleti modellekben.

A fő mozgatórugó a költségek csökkentésének igényével a számítógépek teljesítményének és a sávszélességek növekedése, a felhőtechnológián keresztül a rendelkezésre álló tárhelyek növekedése. Az Economist Intelligence Unit (EIU) szerint azonban az új technológiák csak akkor javítják a versenyképességet, ha azokat kreatív módon alkalmazzák.

Az Apple alkalmazásboltjának 2008-as megjelenése például nem más, mint a szoftverek terjesztési lehetőségeinek egyszerű újragondolása.
A tranzakciók automatizálása és a virtualizáció miatt a tényleges üzlethelyiségek és irodák rendeltetése is megváltozik. A kutatás szerint 2020-ra az ügyfelek visszajelzései várhatóan teljesen kiszorítják a hagyományos k+f-et, és az új termék-, valamint szolgáltatásötletek elsődleges forrásává válnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.