BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre erősebb Magyarországon is az Android

A globális trendekhez hasonlóan hazánkban is egyre nagyobb az Android dominanciája az okostelefon-piacon. A legfrissebb adatok szerint Magyarországon tavaly decemberben, és 2012 első két hónapjában is jóval 50 százalék fölötti részesedést hasítottak ki maguknak a piacból a Google mobilplatformjával ellátott készülékek, ami egy hajszállal talán még az Android világpiaci részesedésénél is magasabb. Az operációs rendszer igen erős évet zárt decemberben: a Gartner adatai szerint az utolsó negyedévben a globális okostelefon-piac 50,9 százalékát fedte le, ami több mint 20 százalékpontos növekedést jelent a bázishoz képest. Lényegében ugyanezt a felfutást mutatta be hazánkban is az Android: részesedése a 2011. januári 29 százalékról idén februárra 52 százalék közelébe emelkedett. Ám miközben a globális piacon és több uniós országban is dominálja a piacot a Google platformja, Európa egészében még mindig nem sikerült megelőznie az Apple iPhone-ját.

Az átrendeződés nem meglepő, az okospiac ugyanis még mindig dinamikusan bővül. Takács Zoltán, a Telenor termék- és innovációs igazgatója elmondta: tavaly világszerte 1,63 milliárd mobilkészüléket adtak el, amiből 483 millió volt okostelefon. Itthon pedig ennél is nagyobb már a részesedésük, év végén a Telenornál már az értékesített készülékek fele tartozott ebbe a kategóriába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.