BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megdönthetik a telekomadót

Az eddigi tapasztalatok alapján legalább egy, de akár három évet is igénybe vehet, amíg az Európai Bíróság dönt a magyarországi telekomadó kérdésében. Az adó ügyében az Európai Bizottság tegnap vitte a luxemburgi testület elé a már egy éve húzódó jogsértési eljárást. Annak veszélye egyelőre nem áll fenn, hogy a bíróság pénzbeli büntetést szabjon ki Magyarországra – a bizottság egyelőre nem kér ilyen lépést. Az viszont lehetséges, hogy visszamenőleg vissza kell majd fizetnie az országnak az ideiglenes adót, ez évente a GDP 0,2 százalékát jelentené. Ebben az esetben a kormány javaslatokat tesz a hiánypálya teljesítésére – erre utalt egy online fórumon tegnap Banai Péter Benő, az NGM helyettes államtitkára. A nemzetgazdasági minisztérium szerint az adó jogszerű.

A bizottság egy éve hasonló okokból már az Európai Bíróság elé idézte Spanyolországot és Franciaországot, tegnap pedig – szintén távközlési területen – bírság kiszabását kérte Portugáliára egyes szolgáltatók tevékenységének korlátozása miatt. 7. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.