BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több milliárdot fizet ki az Apple osztalékként

Júliustól negyedévente, mintegy 2,5 milliárd dollárt fizet ki részvényeseinek az Apple – jelentette be tegnap a társaság. Az elmúlt hetekben a cégre igen komoly befektetői nyomás nehezedett, miután a vállalat több mint 100 milliárd dolláros készpénzállományt halmozott fel, és a tulajdonosok tudni szerették volna, a cégvezetés mire szándékozik költeni a hatalmas összeget. Nos, az Apple tegnap felfedte terveit: az elképzelések szerint a következő egy évben 10-10 milliárdot fizetnek ki osztalék formájában, illetve fordítanak részvény-visszavásárlásra. Egyik program sem zárul le ugyanakkor 12 hónap múlva: 2015-ig összesen 45 milliárd értékben vásárolna saját papírjaiból az Apple.

Bár a beígért részvényenkénti 2,65 dolláros osztalék éves szinten csak szűk 1,8 százalékos hozamot jelent, ami nem kimagasló, már maga a kifizetés is éles fordulat az Apple korábbi – Steve Jobs által képviselt – kommunikációjához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.