BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felavatta győri központját az MTelekom-leány

Tegnap felavatta SaaS (szoftver, mint szolgáltatás) központját Győrben a Magyar Telekom vállalati üzletágához tartozó IQSYS Zrt. A társaság 281 millió forintos beruházással valósította meg a projektet, amihez 78,1 milliós támogatást kapott az Új Széchenyi-terv keretében. A vállalat az új központból felhőalapú (cloud computing) szoftverszolgáltatásokat nyújt partnereinek.

Ragoncsa Géza, az IQSYS Zrt. ügyvezetőigazgató-helyettese a megnyitó alkalmából rendezett eseményen elmondta: az egység felavatásával egy időben a cég elindítja instantIT termékcsaládját is, amellyel egy új szegmenst, a kis- és középvállalatokat (kkv) célozza meg. A termékcsalád központi alkalmazásait – vállalatirányítási (ERP) és ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) rendszereket – az IQSYS a Microsofttal és az SAP-vel együttműködve hozta létre, azzal a céllal, hogy a kkv-k számára is elérhetővé tegyék ezeket a szolgáltatásokat.

A megnyitón elhangzott, hogy míg nagyobb vállalatok jellemzően saját szoftvereket fejlesztetnek maguknak, addig ez a kkv-szektorra – a jelentős beruházásigény, a magas üzemeltetési költségek, valamint a szükséges szakértelem hiánya miatt – ez nem jellemző, holott sok esetben a kisebb cégek részéről is jelentkezik igény például vállalatirányítási rendszerek iránt.

A IQSYS ezt a piaci rést célozza meg azzal, hogy havi díjas szolgáltatások formájában biztosít ERP és CRM eszközöket kis- és középvállalatoknak. A társaságnál arra számítanak, hogy a kkv-k részéről komoly kereslet jelentkezhet, hiszen az ilyen rendszerek alkalmazása jelentősen növelheti az egyes vállalatok versenyképességét, a havi díjas szolgáltatás bevezetésével pedig eltűnt az eddig legnagyobb visszatartó erőnek számító magas kezdeti beruházás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.