BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengébb évre számít idén a Siemens

Jelentősen csökkentette 2012-re vonatkozó profitvárakozását a Siemens, miután az extra kiadások a második (pénzügyi) negyedévben is nagy szeletet hasítottak ki eredményéből. Míg novemberben a vállalat 6 milliárd eurós nyereséget tartott lehetségesnek a Portfólió összefoglalója szerint, most már csak 5,2-5,4 milliárdot. Viszont bevételeiben növekedést vár a társaság.

A vállalat a második negyedévben 1015 millió eurós profitról számolt be, ami elmarad az elemzők által várt 1045 millió eurós szinttől. A negyedévben 13 százalékkal esett az új megrendelések állománya, ráadásul a 17,88 milliárd eurós érték jelentősen elmaradt a 20,08 milliárdos elemzői várakozástól. A cég vezérigazgatója szerint a negyedév nem volt könnyű, a megrendelések visszaesésében a nagy vásárlók csökkenő igénye játszott szerepet. Főként Németországban, Kínában és Indiában szenvedett ettől a társaság. Az új megrendelések alakulása több mint 10 százalékkal elmaradt az elemzői várakozásoktól is.

Bár a negyedéves eredmények nem tudták felülmúlni a várakozásokat és a kilátások is romlanak a cégnél, a Siemens részvényei szerdán 2 százalékkal emelkedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.