BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatvanmilliárd dollárt bukott az Apple

Egy hét alatt 60 milliárd dollárral csökkent az Apple értéke. A cég papírjainak tőzsdei mélyrepülése azért meglepő, mert múlt hét közepén – amikor a társaság piaci kapitalizációja átlépte a 600 milliárd dollárt – az elemzők többsége megállíthatatlan szárnyalásról beszélt, és sorra érkeztek a hihetetlen – a vállalatot 1000 milliárd dollár környékére értékelő – célárak.

A fordulatnak több oka lehet. Ezek közül a legfontosabbnak a növekedéssel kapcsolatos félelmek tűnnek: egyre gyakrabban hallani, nem biztos, hogy az Apple termékei beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, az értékesítési volumen esése árcsökkenést okozhat. Emellett érdekesség, hogy társaság ellen a múlt szerdán – az esés első napján – versenyhatósági eljárás indult, mert feltételezések szerint a piaci szabályokat sértő módon rögzítette egyes e-könyvek árát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.