BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobilpiac: visszatér a nagy japán elektronikai cég

A májusi nyugat-európai premier után az őszre várhatóan Kelet-Európába, így Magyarországra is megérkezik a Panasonic első okostelefonja, az Eluga – tudtuk meg Rippel Attilától, a cég magyarországi leányvállalatának kereskedelmi igazgatójától. A készüléket itthon főként szolgáltatókon keresztül kívánják eladni, de kellő igény esetén megjelenhet a kártyafüggetlen értékesítési hálózatban is. Rippel Attila nem kívánt becslésekbe bocsátkozni az első modell várható nemzetközi vagy magyarországi piaci részesedésével kapcsolatban.

A japán elektronikai nagyvállalat nem ismeretlen a nemzetközi mobilkészülék- piacon. Néhány éve még ott volt a hagyományos mobiltelefonok szegmensében is, de mivel a versenytársakhoz képest viszonylag későn lépett erre a piacra, akkoriban nem nagyon tudott betörni az élbolyba és emiatt hamarosan ki is vonult onnan.

A kivonulás azonban, mint ahogy azt lapunknak adott legutóbbi interjújában Laurent Abadie, a Panasonic európai elnöke is jelezte, időleges volt, mert a távol-keleti társaság is meglátta az okostelefonokban rejlő rendkívül nagy üzleti lehetőséget. Ezért döntött a cég vezetése a visszatérés mellett. A japán cég ezen a piacon az Apple üzleti modelljét kívánja követni, egyszerre csak egy-egy Eluga készüléktípussal jelenik meg. Az Android operációsrendszer-alapú okostelefont a közép-, illetve a felső kategóriába sorolja. Hasonlóan más termékeihez, ezt is saját gyártásban állítja elő, nem más márkák által inkábbb használt bérgyártókon keresztül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.