BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem csak az államra lőne az MPVI

Innovatív szolgáltatásokkal csábítaná el a váltásra hajlandó fogyasztókat az új, állami mobilcég, amely biztosan nem az MPVI márkanév alatt nyújtja majd szolgáltatásait.

Túl sok újdonsággal nem szolgált pénteki bemutatkozása során az állami mobilszolgáltató, amelynek üzleti terveiről továbbra sem tudhattunk meg sokat. A társaság hivatalos közleményben annyit közölt, a cél, hogy: „a negyedik mobilszolgáltató versenyképes piaci szereplőként, hatékonyan és eredményesen működjön, valamint fokozza a versenyt a hazai mobilpiacon”, azt azonban, hogy mindezt hogyan valósítanák meg nem igazán részletezték.

A pénteki sajtótájékoztatón Schmidt Pál az MPVI Zrt. igazgatóságának tagja – aki sokak szerint a társaság vezérigazgatói székének is a várományosa – mindössze annyit árult el, hogy a sajtóban megjelent eddigi találgatásokkal ellentétben nem kizárólag az állami cégekre koncentrálnak majd, hanem minden szolgáltatóváltásra hajlandó ügyfélre, konkrét célcsoportokat azonban nem jelölt meg. Az igazgatósági tag a szolgáltatásokról is mindössze annyit mondott, hogy az új cég a tervek szerint hangalapú, SMS- és adatszolgáltatást is nyújt majd, s emellett olyan új megoldásokat is fejlesztenek majd, amelyeket jelenleg versenytársaik még nem kínálnak. Az innovatív szolgáltatások közül a társaság számára komoly piacot talán leginkább az automatizált megoldások – mint például az okos villanyórák – jelenthetnek, amelyeknél az állami háttér sok esetben még előny is lehet.

További részletek a hétfői Világgazdaságban 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.