BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kell még a vörös posztó

Változatos gyorsjelentések jellemezték eddig a szezont a technológiai szektorban, s a befektetők különösen érzékenyen reagáltak a vezető cégek számaira.

Az eddigi beszámolók alapján érdekes kép rajzolódik ki: miközben a hardvergyártók viszonylag gyengén teljesítenek, a szoftvercégek, és az internetes vállalatok a főbb sorokon szinte kivétel nélkül a várakozásokat felülmúló eredményekről adtak számot, más kérdés, hogy a befektetőknek sokszor ez sem volt elég.

A piac érzékenysége azzal magyarázható, hogy ágazat cégeinek első negyedéves számait a befektetők kiemelt figyelemmel kísérik, mivel az elmúlt hetekben több szakértő is úgy nyilatkozott, hogy épp egy bika piac kibontakozásának lehetünk szemtanúi a szektor vállalatainak vezetésével. Nos, a legnagyobb vállalatok többségének jelentése után úgy fest talán még korai vörös posztót lengetni, a technológiai cégek részvényárfolyamának mozgását jelző – év eleje óta bő 20 százalékkal erősödő - amerikai NASDAQ Composite index emelkedése ugyanis egyelőre megállni látszik.

További részletek a Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.