BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több e-számla a közműveknél

Közel kétszerese a fegyelmezetten fizetők aránya az elektronikus rendszeren belül a hagyományos csatornákhoz képest – derül ki az elektronikus számlafizetés egyik vezető magyarországi szolgáltatója, a Díjnet Zrt. által végzett lakossági felmérésből. Eszerint a hagyományos rendszerekben fizetők kevesebb mint fele tartja be a fizetési határidőt, ezzel szemben a csoportos beszedést választó Díjnet-ügyfelek automatikusan a határidő napján tesznek eleget fizetési kötelezettségüknek. Ez a kör a teljes Díjnet-ügyfélállomány közel harmadát teszi ki. A fizetési fegyelem az online bankkártyás fizetést és az internetbankot használó ügyfelek körében is átlag feletti: előbbinél 71, utóbbinál 76 százalék a fizetési határidőt betartók aránya. Egy-egy felhasználó átlagosan két számlát kezel a rendszeren – egy-egy számla átlagos havi értéke 9620 forintot tesz ki.

„A különböző fizetési lehetőségek közül a bankkártyás fizetés aránya növekedett a leginkább az utóbbi néhány évben, az élen továbbra is a csoportos beszedés áll” – fogalmazott Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. „A lakosság számára a díjfizetés gördülékenysége és gyorsasága az elektronikus rendszer legfőbb előnye” – tette hozzá.

A Díjnet az utóbbi öt évben az egyik vezető szolgáltatóvá vált: rendszerében immár 14 számlakibocsátó társaság érhető el, ez pedig összesen 18 különböző – közüzemi, telekom, vagy pénzügyi – szolgáltatót takar. Az ügyfelek száma az elmúlt két-három év dinamikus bővülésének köszönhetően immár túllépte a 140 ezret.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.