BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami tulajdon lehet a Hotelstars védjegy

Pontot téve a hónapok óta húzódó tárgyalások végére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy az MSZÉSZ dolgozhatja ki a hazai szállodák nemzeti védjegyrendszerét, a szervezet által működtetett európai Hotelstars minősítő rendszerhez kapcsolódóan.

Ezzel biztossá vált, hogy nem lesz párhuzamosan két szállodaminősítési rendszer Magyarországon, a Hotelstars Union válhat mérvadóvá. Az MSZÉSZ már korábban felvetette: miért nem egy már kész rendszert vesz át az NGM és válik állami tulajdonná a Hotelstars védjegy, hiszen a minősítési rendszer kidolgozásából hazánk is jelentősen kivette részét.

Ráadásul legfőbb küldő piacainkon is ezt alkalmazzák, vagyis a fogyasztóban bizalmat ébreszt, növelheti a vendégéjszakák számát. „A 860 magyarországi szálloda mintegy 40 százaléka, 360 regisztrált a Hotelstars honlapján, ebből mostanáig 225 jutott el a minősítési folyamat végére” – mondta lapunknak Kovács István. Az MSZÉSZ titkára szerint ugyan nem kötelező a minősítő rendszerhez csatlakozni, de a szándéknyilatkozat hatására az 500 hezitáló szálloda közül biztosan sokan döntenek a csatlakozás mellett.

A magyar Hotelstars védjegy jelenleg még az MSZÉSZ tulajdonát képezi, de azt kész átadni az államnak. Harmonizált, objektív, transzparens és ösztönző minősítési rendszerről van szó. A kizárólag termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó kérdésekre minden esetben igennel vagy nemmel lehet válaszolni, ami kiküszöböli a szubjektív elemeket.

További részletek a Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.