BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy áldozata már van a Yahoo-botránynak

Megvan az első áldozata a Yahoo-botránynak: külföldi lapértesülések szerint Patti Hart, a társaság elnökségének egyik tagja lemond posztjáról, s nem választatja újra magát a társaság közeledő éves rendes közgyűlésén. Patti Hart a napokban került a keresőóriás befektetőinek célkeresztjébe, miután a cég egyik legnagyobb részvényese a papírok 5,8 százalékát ellenőrző Third Point LLC pontatlanságokat fedezett fel önéletrajzában. A szakember a dokumentumban azt állította, hogy marketing- és közgazdasági diplomát szerzett, miközben valójában a marketing csak a szakiránya volt az Illinois Állami Egyetemen, ahol üzletvitelből diplomázott.

Patti Hart távozási szándékát több forrás is megerősítette, korántsem biztos azonban, hogy ő lesz a legnagyobb név a botrány áldozatainak listáján. A múlt hétvégén kirobbant skandalum főszereplője ugyanis a vezérigazgató, Scott Thompson, aki szintén hamis adatokat tüntetett fel önéletrajzában. A Yahoo-vezér CV-jében az szerepel, hogy számviteli diplomája mellett informatikusi végzettsége is van. Ám kiderült, hogy ez utóbbi nem igaz, így az ő vétke még Harténál is nagyobb.

Mióta a ferdítésre fény derült, egyre többen követelik Scott Thompson lemondását, a diplomabotrány pedig szép fokozatosan hatalmi harccá alakult át.

A vezérigazgatót legvehemensebben az a Daniel Loeb támadja, aki az önéletrajzban szereplő pontatlanságokat feltáró Third Point első embere. Loeb már azzal is megfenyegette Thompsont, hogy bíróságon próbálja meg kikényszeríteni távozását.

Ágazati szakértők szerint ugyanakkor a történet a jelenlegi vezérigazgató személyén is túlmutat, s a Third Point vezetője néhány másik nagybefektetővel közösen az igazgatósági helyek többségének megszerzésére hajt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.