BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Energetikai korszerűsítést terveznek az Árpád fürdőben

Pályázatot nyújtott be Békéscsaba az Árpád Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésére. Az önkormányzat elvégezte a jelenlegi energetikai rendszer felülvizsgálatát. Kiderült, a legnagyobb költségelem az intézményben a közüzemi szolgáltatások biztosítása, azon belül is a gázenergia és az ivóvíz kapcsán keletkező kiadások.

Éppen ezért döntött úgy a város, hogy pályázik. Az önkormányzat mintegy 260,9 millió forintból szeretné megvalósítani elképzeléseit, az önerő 128,3 millió forint lenne.

A beruházás első eleme a termálenergia hasznosítására irányulna. Egyebek mellett új hőközpontot építenének ki, lecserélnék a kazánokat és a radiátorokat, szivattyúkat telepítenének, valamint rendbe hoznák az intézmény kútjait is. A beruházás második szelete saját ivóvízbázis kialakítását tűzte ki célul. A fejlesztéseknek köszönhetően az Árpád fürdő éves szinten 41,8 millió forintot takaríthatna meg. Ez az jelenti, hogy a ráfordítás körülbelül 3,1 esztendő alatt térülne meg a város számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.