BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fertőzöttek a magyar nagyvárosok

Kiemelkedően magas hazánkban a különböző számítógépes kártevőkkel fertőzött PC-k aránya: a világ nagyvárosainak ez alapján összeállított listáján Budapest az ötödik, Szeged pedig a nyolcadik helyen végzett, de Szolnokon és Budaörsön is igen kiterjedtek az úgynevezett zombihálózatok - derül ki a Symantec nevű cég legfrissebb internetbiztonsági tanulmányából. Gombás László, a vállalat szakembere elmondta: főleg olyan városok váltak fertőzötté, ahol régóta jelen van az internetkapcsolat, s általában azok a gépek csatlakoznak rá egy zombihálózatokra, amelyek nem rendelkeznek megfelelő vírusvédelemmel, illetve amelyek esetében nem végeznek rendszeres frissítéseket.

A Symantec tanulmányából az is kiderült, hogy tavaly a kiberbűnözők három területre összpontosítottak: a célzott támadásokra, a meglévő biztonsági rések kihasználására, és a közösségi oldalakra. Teasdale Harold, a Symantec magyarországi ügyvezetője elmondta: a Symantec 2011-ben több mint 5,5 milliárd rosszindulatú támadást blokkolt, ami 81 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az okostelefonok és táblagépek dinamikus terjedése következtében különösen gyorsan nő a mobil készülékek sebezhetősége, az ezek ellen indított támadások tavaly 93 százalékkal haladták meg az egy esztendővel korábbit. n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.