BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Horgászturizmus: gyorsan elúszik a tógazdaságok nyeresége

Bár esetenként szép haszonnal kecsegtet a horgászturizmus, anyagi okok miatt egyre kevesebb pecás hódol a szenvedélyének – állítja több somogyi civil szervezet képviselője. A májust vízválasztó hónapnak tartják. Akik eddig nem váltották ki az engedélyt, azok közül többen valószínűleg később csak elvétve szánják rá magukat a számla rendezésére.

– Sajnos teljes mértékben beigazolódtak az előzetes várakozások – hangoztatta Dávid Lajos, a Sefag Horgász Egyesület elnöke. – Nálunk viszonylag kis tavak találhatók, így ennek megfelelően alakul a vendégkör is. Tavaly nagyjából 60 tagunk járt ki a tópartra, idén ez a szám megfeleződött.

A csillagászati üzemanyagárakon kívül az egyre nehezebb megélhetési körülményeket okolta a szakember. Hasonlóak a tapasztalatai a kisgyaláni horgásztó üzemeltetőinek is. Szabó Attila, a vállalkozás képviselője elmondta: idén csaknem 20 százalékos forgalom-visszaesést mértek az elmúlt év azonos időszakához képest, pedig többféle akcióval igyekeznek felkelteni a horgászok érdeklődését.

Dékány Andor, a kaposvári húskombinát horgászegyesületének elnöke azt mondta: a 150 fős tagság közel egyharmada a mai napig nem váltotta ki az engedélyt. Tíz éve elnök, de ez példa nélküli.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.