BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország is az új kártevő célpontjai között

Négy közel-keleti ország mellett Magyarország lehetett az egyik elsődleges célpontja annak a fejlett, célzott támadásnak, amit a napokban fedeztek fel szakértők. A Flamer névre hallgató kártevő a legtöbb gépet palesztin Ciszjordániában, Iránban, Libanonban és hazánkban fertőzte meg, de komoly fenyegetést jelent a program Oroszországban, Ausztriában, Hongkongban és az Egyesült Arab Emírségekben is – tudta meg lapunk a programot a hazai Crysys nevű céggel közösen felfedező Symantectől.

Az it-biztonsági cégnél jelezték: feltehetőleg egy jól szervezett csoport állhat az új támadás mögött. A kártevő elsődleges célja az információszerzés: a Flamer már legalább 2 éve fut diszkréten a háttérben, olyan tulajdonságokkal, amelyek lehetővé teszik, hogy dokumentumokat lopjon, screenshotokat készítsen a felhasználók képernyőjéről, sőt a fertőzött számítógép mikrofonját aktiválva még hangfelvételt is képes készíteni. Teasdale Harold, a Symantec magyarországi vezetője elmondta: nem véletlen, hogy hazánk a kiszemelt célpontok között volt, az ország számítógépparkja ugyanis nemzetközi összehasonlításban is igen sérülékeny. A szakértő szerint fontos azonban kiemelni, hogy feltehetőleg nem az országot támadták, hanem konkrét intézményeket, esetleg számítógépeket vettek célba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.