BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okostelefonok: tovább erősít a Samsung

Bemutatta új Galaxy S III névre keresztelt okostelefonját a Samsung, amit egyértelműen az iPhone kihívójának szán a dél-koreai vállalat. A társaság legújabb készülékét az Apple termékénél is jóval nagyobb HD-felbontású képernyővel szerelte fel, és a telefon akkumulátora is többet bír majd, mint a nagy konkurensé. A Samsung Galaxy S III egyik fontos újdonsága emellett az Apple által az iPhone 4S-ben bemutatott Sirihez hasonló, intelligens hangfelismerő és irányító rendszer (S Voice), melyet a dél-koreai gyártó összekötött a mozgásérzékelővel is. A készülék további érdekessége az a képesség, hogy az általa készített fényképeken szereplő is­merőseink arcát felismerve azonnal felkínálja a lehetőséget arra, hogy elküldjük nekik a képet. A fényképezést segíti az is, hogy a készülék képes 8 sorozatfotó közül kiválasztani a legjobban sikerültet.

A Samsung az első negyedévben összesen 93 millió mobiltelefont értékesített, aminek már közel a fele volt okoskészülék. A vállalat ezzel globális vezetővé vált a szektorban megelőzve a finn Nokiát, és világelső az okosszegmensben is az Apple előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.