BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Százmilliárdos állami mobilcég

Már az első évben több mint 100 milliárd forintot emészthet fel a negyedik mobilszolgáltató. Az új piacra lépőnek év végére Budapest belső kerületeiben már saját hálózatán kell sugároznia, 2014 végéig pedig minden 30 ezer főnél több lelket számláló településen meg kell kezdenie a mobiltelefon, illetve a nagy sebességű internet szolgáltatását, az ehhez szükséges hálózat kiépítése pedig legkevesebb 100 milliárdba kerülhet. Emellett a működési költségek, a marketingkiadások, a személyi jellegű és az ügyfelekkel kapcsolatos ráfordítások évi 70 milliárdot is elvihetnek.

Mindennek fényében a szak­értők az első esztendőkben meglepő lenne, ha az állami tulajdonú cég a működési költségeit ki tudná termelni, a beruházások forrásigényétől pedig nagyságrenddel maradhatnak el a bevételek. A társaság forgalma ugyanis valószínűleg akkor sem éri majd el a 100 milliárd forintot az első két évben, ha az átlagos piaci részesedése legalább 7-8 százalékra rúg a vizsgált 24 hónapban. 3., 16. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.