BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízmillióan használják a Prezit

A legszebb születésnapi ajándék, hogy a Prezi használóinak száma a magyar prezentációs szoftver elindulásának 3. évfordulójára elérte a tíz­milliót. Egyöntetűen erre a legbüszkébbek a cég vezetői, akik azt is bejelentették: immár a PowerPoint diák is importálhatók a Prezibe.

„A legnagyobb eredményünk kétségtelenül az, hogy már többen használják a Prezit, mint amennyi Magyarország lakossága, de nagyon szeretnénk, ha a számuk hamar elérné az 500 milliót” – nyilatkozta lapunknak Árvai Péter vezérigazgató, a szoftvert feltaláló, csak Ádámként emlegetett Somlai-Fischer Szabolcs dizájn­igazgató és Ha­lácsy Péter termékigazgató társaságában. Szerintük világszerte legalább kétmilliárdra tehető azok száma, akiknek szükségük van erre a termékre, mellyel olyan ötleteket tudnak bemutatni, ami nem fér be egy e-mailbe. „Most csak az út elején tartunk, sokat kell még dolgoznunk azért, hogy céljainkat elérjük” – mondta Somlai-Fischer Szabolcs. „Izgalmas kihívás, munka, termék és szellemi kirándulás számomra a Prezi” – tette hozzá a születésnapi forgatagban Halácsy Péter, aki a Budapesti Műszaki Egyetem tanáraként csatlakozott az alapító csapathoz.

A születésnap alkalmából mintegy 500 vendég volt kíváncsi a Prezi történetére. A cég 2009-ben jött létre, s a szakemberek véleménye szerint hihetetlen startup karriert futott be az elmúlt három évben: bebizonyította, hogy a forradalmi technológiai ötletek miként illeszthetők be az üzleti finanszírozás világába. A termék fejlesztésének felgyorsulásához ugyanis nagyban hozzájárult, hogy tavaly a Sunstone Capital mellé beszállt a vállalkozásba az Accel Partners is. Ketten együtt több mint hárommilliárd forint kockázati tőkét biztosítottak a fejlesztéshez, s képviselőjük – Andrew Braccia és Christian Jepsen – is megjelent a születésnapi partin.

„A Prezi segít újraértelmezni a prezentációkészítés művésze­tét. Viszlát, egydimenziós gon­dolkodás! Eljött az együttműködés, a könnyedség és a vizuális meglepetések ideje” – állapította meg az eredményről Chris Anderson, a TED konferencia alapító kurátora.

Nos az eredmény egy olyan prezentációs szoftver, amely a hagyományos diavetítés helyett virtuálisan bejárható egyetlen zoomolható felületen teszi lehetővé a gondolatok megosztását. Ezzel a nonlineáris, kreatív gondolkodás és lineáris történetmesélés egyedi ötvözete jött létre, amely korlátlan lehetőséget teremt az ötletek és adatok térbeli megjelenítésére és megosztására. „A Prezit a világ kiemelkedő gondolkodói, tanárai, diákjai és vállalkozásai használják arra, hogy másokat inspiráljanak: oktassanak, tanuljanak és fontos történeteket mondjanak el másoknak” – jegyezte meg Árvai Péter. A Prezi most a termék tökéletesítésén és a kommunikáció világának újrarajzolásán dolgozik, és a globális felhasználásának előmozdítása érdekében 2009 novemberétől irodát működtet San Franciscóban is.

A születésnapi parti színpadán a Prezi-csapat mellett megjelentek két másik rendkívül sikeres hazai cég, a LogMeIn és a Ustream alapítói – Anka Márton és Fehér Gyula – is. Ők is beszámoltak kihívásaikról és eredményeikről, bizonyítva azt, hogy a startup világ szereplői milyen meglepetésekre képesek. A LogMeIn ma világszerte IT-eszközök milliói számára teszi lehetővé a távoli elérést, támogatást és felügyeletet. A Ustream az élő videoközvetítéseknél biztosítja az elérést világszerte, ugyancsak milliók számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.