BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőzsdére ment a BTel, az ősszel pedig jöhet a kibocsátás

A tervezettnél ugyan némileg később, de tegnap bevezették a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) a Business Telecom Nyrt. (BTel) részvényeit. A hazai alternatív távközlési szolgáltató tájékoztatása szerint a tranzakcióval a társaság 6,43 millió, egyenként 100 forint névértékű papírja került a BÉT B kategóriájába. Így a közkézhányad 100 százalék, a cégnek pedig jelenleg öt 10 és nyolc 5 százaléknál nagyobb pakettel rendelkező tulajdonosa van. A tőzsdei jelenlét hosszú távú elkötelezettség, a BÉT által megkívánt transzparencia pedig erősítheti befektetőik bizalmát.

A vállalat egyébként eredetileg 2011 végére, 2012 elejére tervezte a tőzsdei debütálást, a bevezetés azonban technikai okok miatt csúszott. Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója lapunknak elmondta: a vártnál tovább tartott a cég nyílt részvénytársasággá alakulása, és a szükséges engedélyek beszerzése sem ment zökkenőmentesen.

A vállalat tervei azonban a késés ellenére nem változtak: a BTel továbbra is elsődleges részvénykibocsátást (IPO) tervez őszre. Takács Krisztián jelezte: a tranzakció részleteit majd csak nyáron dolgozza ki a cégvezetés, az elképzelések szerint azonban az IPO-t követően a társaság A kategóriássá válhat. Ebből már lehet következtetni a tervezett kibocsátás paramétereire is, hiszen az átsoroláshoz az kell, hogy a BTelnek legalább 100 tulajdonosa legyen, a közkézhányad pedig elérje a kétmilliárd forintot.

A tőkebevonásra azért van szükség, mert a cég további felvásárlásokat tervez, s hálózatépítésre is jelentős összeget költenek majd. S a cég nem mondott le mobilpiaci terveiről, a BTel még az idén piacra lépne ebben a szegmensben is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.