BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vállalatokra koncentrál a Huawei

Bővülés Egyre nagyobb hangsúlyt helyez hazánkban is a különböző vállalati infokommunikációs (ICT) megoldásokra a Huawei, amelynek magyar leánya tegnap mutatta be hivatalosan erre a területre szakosodott új részlegét, a ­Huawei Enterprise-t. A távközlési berendezéseket gyártó kínai cég új üzletágától globálisan és Magyarországon is gyors felfutást vár.

Schönléber Zoltán, a Huawei Enterprise igazgatója a Világgazdaságnak elmondta: a jövőben egyértelműen ez a terület kerül majd a fókuszba, hiszen az eddigi gyors bővülést biztosító távközlési piac telítődött, mára igen sok helyen kiépültek a harmadik generációs hálózatok, ami miatt egyre kevesebb a jelentős bevételt biztosító nagy projekt. A nagyvállalati, kormányzati szektor számára kínált ITC megoldások azonban a következő években is jelentős bővüléssel kecsegtetnek. A Huawei 2010-ben alapította ezt az üzletágát, s a divízió már tavaly is 920 millió dolláros árbevételt ért el, 3–5 éven belül pedig a társaság 15 milliárd dolláros éves forgalom elérését tűzte ki célul.

A Huawei itthon is bízik a gyors gyarapodásban, a 2011 második felében elindított divíziótól 2012-re három számjegyű növekedést várnak. A társaság az év végéig tovább fejlesztené értékesítési hálózatát is, s egyről kettő-háromra növelné szerződött disztribútorai számát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.