BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az információrobbanásra számítunk

Az informatika új eszközei segíthetik Magyarország, az egyes nagy ágazatok megújítását, szerepük lehet az emberi erőforrások megerősítésében is – mondta Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a tegnapi szakmai konferencián.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az információhoz, a tudáshoz, a kulturális értékekhez való szabad és egyenlő hozzáférés jogát nevezte az információs társadalom valódi értékének. Szalai Annamária arra is rávilágított, hogy az információrobbanás az üzleti szféra, a társadalom, de az állam számára is új lehetőségeket nyit, amelyekkel a szabályozóknak is lépést kell tartaniuk.

Helyettese, Mátrai Gábor a legfontosabb célnak a korszerű, hatékony és legmodernebb infrastruktúra kialakítására való ösztönzést nevezte. A digitális szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban elmondta: az egyre szélesedő szektor esetében a verseny és az innovatív környezet fenntartása a hatóság feladata.

Gál András Levente, a Jó Állam fejlesztési koncepcióért felelős kormánybiztos bejelentette: június 21-én mutatják be a közigazgatási rendszer megújítását szolgáló Magyary-program 12.0-s kiadását. n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.