BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre többféle kiegészítő működik napelemmel

A napelemes technológia egyre több követőre talál a fejlesztő cégek között, és egyre több hívőre a felhasználók körében. A hardvereszközök sorában jó pár éve annak, hogy megjelentek az első napelemes számológépek. Azóta már piacra dobták a nap energiáját hasznosító mobiltöltőket is, ezek ugyancsak megtalálták a maguk vevőkörét.

Az energiatakarékosság je­gyében napelemes billentyűzetet dob hamarosan piacra a PC-s kiegészítők meghatározó gyártójának számító Logitech. A svájci székhelyű elektronikai társaság mostani legújabb fejlesztését az Apple gépekhez – beleértve az amerikai alma­ logójú márka számítógépeit, táblagépeit és okostelefonjait – szánja. A billentyűzet a napelemes energiaellátáson kívül vezeték nélküli Bluetooth adat­átvitelt is kínál és lehetővé teszi akár három különböző fajta készülék egyidejű csatlakoztatását, közöttük a váltás is egyszerű, ami azt jelenti, hogy egy Macen gépelve egyetlen gombnyomással átkapcsolhatunk iPadre vagy iPhone-ra, és vissza.

A cég korábban piacra dobott más napelemes billentyűzeteihez hasonlóan, az új fejlesztésű is bármilyen természetes vagy mesterséges fénnyel feltölthető, és a gyenge megvilágítást is tudja hasznosítani. A teljesen feltöltött billentyűzet vaksötétben is működőképes marad, napi nyolc óra használatot feltételezve akár három hónapig is. Az új napelemes klaviatúra európai megjelenése a svájci társaság közleménye szerint ez év júliusára várható, és előreláthatólag 80 eurós áron kerül a boltokba.n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.