BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szervezeti átalakításokra készül a Magyar Telekom

Komoly szervezeti átalakításokról döntött a Magyar Telekom igazgatósága. A januártól életbe lépő változtatásoktól a társaság működése rugalmasabbá tételét várja. A vállalat célja, hogy a kihívásokra időben reagálva képes legyen kiaknázni az új, innovatív szolgáltatási és üzleti lehetőségeket.

Ennek érdekében a Magyar Telekom alaptevékenységét az új online szolgáltatások és a digitális otthon irányába bővíti, tovább erősítve jelenlétét a nem hagyományos üzleti területeken is – jelezte a cégvezetés, mely további részleteket azonban csak ősszel árul el a konkrét tervekről.

Annyit már most is közöltek, hogy mindez személyi változásokkal is együtt jár. Bár a felső vezetők száma nem változik, azaz továbbra is az elnök-vezérigazgató és nyolc vezérigazgató-helyettes alkotja a vállalat operatív vezetéséért felelős ügyvezető bizottságot, az egyes menedzserek megnevezése és feladatköre azonban módosul. A marketingvezér- igazgató-helyettesi pozíciót például felszámolják, a posztot eddig betöltő Király István munkaviszonya pedig közös megegyezéssel 2012. június 30-án megszűnik.

Ezzel párhuzamosan átnevezik a korábbi értékesítési és szolgáltatási, illetve stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesi posztokat is, s átalakul az ezeket betöltő menedzserek felelősségi területe is. Létrehoznak továbbá egy kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozíciót, amely arra utal, hogy a társaság a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetne erre a szegmensre. Bár posztja megmarad, de szintén közös megegyezéssel július végén távozik a cégtől Maradi István műszakivezér-helyettes is, akinek utódlásáról később dönt majd a cégvezetés.

A társaság részvényei nem reagáltak túl hevesen a bejelentésekre: a papír először kissé gyengült, majd felfelé vette az irányt, s 0,4 százalékkal a pénteki záróérték felett 459 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.